Kemény Gabriella

Life in a pocket universe

Emlékek Noszvajból (köszönöm Erdei Kisház!)

2019. március 01. - Kemény Gabriella

Nem láttam még ilyen tűnékeny telet, szétfoszlott, mint egy hópillangó. Csak a vízcseppek emlékeztetnek rá, ezek a gondolatpocsolyák, amiket átugrál az ember, hogy eljusson a tavaszig. Télmadaram, Noszvaj: öröm volt ellátogatni hozzád, az Erdei Kisháznak pedig köszönöm ezt a csodás lehetőséget. 

hat.JPG

Tovább

Kerényi Virág és a tavirózsa


Tavirózsának hívtál 

én pedig szerettelek volna 
elborítani virágokkal
azt álmodtam, hogy a 
felhasadt tenyereimből
vízliliomok másznak elő, amikor megölelsz.
A világító ablakok megtévesztőek:
hiába hiszed, Pest sincs nyitva örökké.
Megtapasztaltam a halkulásait:
vannak idősíkok
amikor elméletileg 
egy csiga is könnyedén átcsúszhat
a Margit-hídon. 
Az ilyen zárórákban, 
elküldöm azokat, akik várnak rám
a karjaimba bújva ülök valahol.
Csend van
és próbálok virágot bontani

Kabát: Virág Kerényi

Fotó: K-grafia

Chocolate Mermaid és főnökösdi

Vannak jó, meg kevésbé jó napok, és ezeken a kevésbé jó napokon fontos, hogy emlékeztessük magunkat: igenis van helyünk ezen a bolygón. Kifejezetten vannak céljaink, és vannak körülöttünk olyanok, akik folyamatosan megerősítenek minket abban, hogy értékes, amit csinálunk. Ezekre nézzünk, amikor nehéz szeretni magunkat, és alkalomadtán ünnepeljük meg a mindennapos teljesítményüket (néha már felöltözni is teljesítménynek tűnik) egy "Girlboss" pulcsival a Chocholate Mermaid márkától. Biztos vagyok benne, hogy minden sellőnek van oka hordani.

Vértes Lívia és Deák Melinda, a CM megalkotói magukról így fogalmaznak: "Szókimondó sellőket öltöztetünk, szigorúan egyedileg tervezett pulcsikba és pólókba. Olyan ruhadarabokat igyekszünk előállítani, amelyeket itthon és külföldön is büszkén vállalunk: termékeinkhez organikus pamutot használunk, nyomtatás helyett a gyönyörű minőségű hímzéseket választottuk, a varrodánk pedig korábban a legnagyobb olasz divatházaknak dolgozott. A feliratokat a jelen kor pop-kultúrája inspirálja, illetve egy kicsit az is, hogy mi hogyan látjuk magunk körül a világot."

Az örökkévalóságig tudnám elemezni ezt a bekezdést, mert minden pontja fontos nekem. Megpróbálom röviden.

Szókimondó sellőket öltöztetnek, én pedig nem tudom, hogy szókimondóbb vagy sellőbb vagyok, valószínűleg mindkettő egyformán. Hobbimmá vált, hogy megvédjem azokat, akiket cseszegetnek az utcán, vagy a villamoson, vagy az egyetemen, legyen az a valaki egy idegen, vagy én magam. Nagyon-nagyon jó érzés kiállni egymásért, sokkal jobb, mint elfordulni, és reménykedni abban, hogy nélkülünk is jó véget ér a történet.És igen, sellő is vagyok, 4 éves korom óta. Odaadom a hangom a tengeri boszorkánynak, hogy követhessem a hercegem a vízfelszínen túlra. A herceg természetesen nem csak férfiakkal helyettesíthető be, hanem bármivel, amiben teljes lélekkel ott voltam, a könyvem, a koncertjeim, a márkák, amiket újjáépítettem, vagy a barátaim, akikkel felváltva mentjük meg egymás életét.
Számomra sellőnek lenni azt jelenti, hogy a végletekig, félelmet nem ismerve és minden kockázatot vállalva, az életem árán is véghez akarok vinni valamit. A képesség, hogy ennyire akarjam. Számomra nem nagyon lehet semmi nagyobb bók ennél. 


A Chocholate Mermaid pulcsijait a jelen kor pop-kultúrája inspirálja, és az egyik legnagyobb feminista pop-ikon, Sophia Amoruso, azaz az eredeti "Girlboss" valóban tökéletes példakép. Sophia a semmiből (konkrétan semmi kezdő tőkével) épített többszáz millió dollárt érő vállalkozást, a Nasty Galt, amiről nem csak könyvet írt: a Netflixen 2017-ben jött ki a sorozat, ami, ha még nem láttad, kötelező darab. Az már más kérdés, hogy a Nasty Gal és a Chocolate Mermaid filozófiája gyönyörűen kiegészítik egymást, úgyhogy minden passzol mindennel. 

Persze nem csak a Girlboss pulóverük van, hanem még egy csomó jó dolog: "nap queen" is, "bless the mad", "adios bitchasos" stb. Nagyon kedves és/vagy szellemes az összes. Miről nem beszéltem még? Arról, hogy a pulcsi olyan puha, mint az álom? De hát azt úgyis látjátok az arcomon. Nyilván nem csak a lelkemnek jó érzés benne lenni.

Csekkoljátok a webshopot itt: 
https://chocolatemermaid.hu

Lívi, Melinda, köszönöm nektek ezt a csodálatos ajándékot! Megérdemelnétek, hogy az egész világ tudjon rólatok.További nagy sikereket és békés korallzátonyokat!

Üdvözlettel: Sellőtársatok


Chocolate Mermaid Instagram: https://www.instagram.com/chocolate_mermaid_shop/
Chocolate Mermaid Facebook: https://www.facebook.com/chocolatemermaidshop/

Magyar ékszerek szilveszterre

Patriótán fog hangzani (és talán ez nem is baj), de a magyar ékszerek között annyi csoda van, hogy ha ezentúl nem találkozhatnék más országok kreációival, nem is zavarna különösebben. A basic flitteres ruha mellé válasszunk idén hordható művészetet! Íme néhány szépséges példa.

Tovább

The Mama Kin és mézeskalács

Teljesen jégkék a hangulatom idén decemberben, mostantól pedig hivatalosan is el vagyok varázsolva. The Mama Kin ékszert ajándékoztam karácsonykor, és csodálatos módon nekem is azt ajándékoztak. Egy évvel ezelőtt egyfolytában a webshopot bújtam, és álmodoztam arról, hogy egyszer lesz akárcsak egyetlenegy darabom tőle, most meg már hárommal is rendelkezem. 

Hát nem gyönyörűek?

mamakin1.jpeg

Tovább

6 exklúzív magyar pezsgő 6 ezer forint alatt

A szilveszter az az alkalom, amikor legalább egyszer megkapom, hogy sznob vagyok. Az a helyzet, hogy ha egyszer elkezdtetek igényesek lenni arra, hogy mit isztok, akkor egy idő után képtelenek lesztek meginni az édes Törley és BB pezsgőket. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom elindítani a változást, és ajánlok nektek hat olyan magyar pezsgőt (mert hogy van ám abból is bőven), amik ugyan nem olcsók, de évente egyszer-kétszer azért megengedhetőek, és jók. Nagyon.

Once you pop a bottle of champagne, the fun don't stop.

Tovább

9 magyar design apróság a megkésett ajándékozóknak

A plázákban az utolsó pillanatig hatalmas volt a tömeg, a karácsonyi vásárokon pedig nagyon kevés volt az olyan termék, ami nem használhatatlan vagy túlárazott. Azt mondom, ha még nem találtátok meg mindenkinek a megfelelő kedvességet, és esetleg nem karácsony napján adnátok át az ajándékot amúgy sem, hanem kicsit később, akkor támogassatok hazai márkákat, és rendeljetek tőlük, vagy keressétek őket a megadott üzletekben. Összegyűjtöttem kilenc elgondolkodtató opciót 10 000 ft alatti értékben!

36528546_229781874519404_1225183882685448192_n.jpg

Tovább

Galaktikus táskakészítő workshop a Flywalkingnál

Zsebuniverzum járt a Galaxis-műhelyben, hiszen Tóth Annamária (Mary), a Flywalking márka alapítója nagylelkűen megengedte, hogy részt vegyek a clucth-készítő workshopján. A képességeimből kiindulva ugyan lehetetlennek tűnt, mégis képes voltam egy nem csak funckionális, de kifejezetten esztétikus táskát alkotni, az Opera mögötti csodabirodalomban.

Tovább

Ezt csináld, ha nem vesznek fel mesterképzésre

Te is egyetlen, hat darab ösztöndíjas helyet fenntartó szakra jelentkeztél, mint én? Ugyanúgy nem voltál hajlandó olyan biztonságos döntést hozni, minthogy az alapképzésedet folytasd tovább ugyanazon az egyetemen ahova eddig jártál, ugyanazokkal az emberekkel körülvéve akikkel már három évet eltöltöttél? Azt szeretted volna tanulni, amit valóban szeretsz és nem sikerült? Elmondom, mit kell tenned, ha a tanácsaimat akarod követni.


dsc_0758_1.jpg

Tovább