Kemény Gabriella

Life in a pocket universe

Life in a pocket universe

Chocolate Mermaid és főnökösdi

2019. február 21. - Kemény Gabriella

Vannak jó, meg kevésbé jó napok, és ezeken a kevésbé jó napokon fontos, hogy emlékeztessük magunkat: igenis van helyünk ezen a bolygón. Kifejezetten vannak céljaink, és vannak körülöttünk olyanok, akik folyamatosan megerősítenek minket abban, hogy értékes, amit csinálunk. Ezekre nézzünk, amikor nehéz szeretni magunkat, és alkalomadtán ünnepeljük meg a mindennapos teljesítményüket (néha már felöltözni is teljesítménynek tűnik) egy "Girlboss" pulcsival a Chocholate Mermaid márkától. Biztos vagyok benne, hogy minden sellőnek van oka hordani.

Vértes Lívia és Deák Melinda, a CM megalkotói magukról így fogalmaznak: "Szókimondó sellőket öltöztetünk, szigorúan egyedileg tervezett pulcsikba és pólókba. Olyan ruhadarabokat igyekszünk előállítani, amelyeket itthon és külföldön is büszkén vállalunk: termékeinkhez organikus pamutot használunk, nyomtatás helyett a gyönyörű minőségű hímzéseket választottuk, a varrodánk pedig korábban a legnagyobb olasz divatházaknak dolgozott. A feliratokat a jelen kor pop-kultúrája inspirálja, illetve egy kicsit az is, hogy mi hogyan látjuk magunk körül a világot."

Az örökkévalóságig tudnám elemezni ezt a bekezdést, mert minden pontja fontos nekem. Megpróbálom röviden.

Szókimondó sellőket öltöztetnek, én pedig nem tudom, hogy szókimondóbb vagy sellőbb vagyok, valószínűleg mindkettő egyformán. Hobbimmá vált, hogy megvédjem azokat, akiket cseszegetnek az utcán, vagy a villamoson, vagy az egyetemen, legyen az a valaki egy idegen, vagy én magam. Nagyon-nagyon jó érzés kiállni egymásért, sokkal jobb, mint elfordulni, és reménykedni abban, hogy nélkülünk is jó véget ér a történet.



És igen, sellő is vagyok, 4 éves korom óta. Odaadom a hangom a tengeri boszorkánynak, hogy követhessem a hercegem a vízfelszínen túlra. A herceg természetesen nem csak férfiakkal helyettesíthető be, hanem bármivel, amiben teljes lélekkel ott voltam, a könyvem, a koncertjeim, a márkák, amiket újjáépítettem, vagy a barátaim, akikkel felváltva mentjük meg egymás életét.
Számomra sellőnek lenni azt jelenti, hogy a végletekig, félelmet nem ismerve és minden kockázatot vállalva, az életem árán is véghez akarok vinni valamit. A képesség, hogy ennyire akarjam. Számomra nem nagyon lehet semmi nagyobb bók ennél. 


A Chocholate Mermaid pulcsijait a jelen kor pop-kultúrája inspirálja, és az egyik legnagyobb feminista pop-ikon, Sophia Amoruso, azaz az eredeti "Girlboss" valóban tökéletes példakép. Sophia a semmiből (konkrétan semmi kezdő tőkével) épített többszáz millió dollárt érő vállalkozást, a Nasty Galt, amiről nem csak könyvet írt: a Netflixen 2017-ben jött ki a sorozat, ami, ha még nem láttad, kötelező darab. Az már más kérdés, hogy a Nasty Gal és a Chocolate Mermaid filozófiája gyönyörűen kiegészítik egymást, úgyhogy minden passzol mindennel. 

Persze nem csak a Girlboss pulóverük van, hanem még egy csomó jó dolog: "nap queen" is, "bless the mad", "adios bitchasos" stb. Nagyon kedves és/vagy szellemes az összes. Miről nem beszéltem még? Arról, hogy a pulcsi olyan puha, mint az álom? De hát azt úgyis látjátok az arcomon. Nyilván nem csak a lelkemnek jó érzés benne lenni.

Csekkoljátok a webshopot itt: 
https://chocolatemermaid.hu

Lívi, Melinda, köszönöm nektek ezt a csodálatos ajándékot! Megérdemelnétek, hogy az egész világ tudjon rólatok.További nagy sikereket és békés korallzátonyokat!

Üdvözlettel: Sellőtársatok


Chocolate Mermaid Instagram: https://www.instagram.com/chocolate_mermaid_shop/
Chocolate Mermaid Facebook: https://www.facebook.com/chocolatemermaidshop/

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebuniverzum.blog.hu/api/trackback/id/tr6014640842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása